Over Puglia

puglia-map_500[1]Welkom in Puglia, de meest zuidoostelijke regio van Italië, oftewel de hak van de laars. In vele aspecten is Puglia de perfecte vakantiebestemming, met niet alleen de beste stranden van Italie, maar ook een subliem klimaat, fascinerende steden, archeologische lokaties en een excellente culinaire traditie met vele lokale specialiteiten.

Met 800 kilometer strand is Puglia geliefd bij strandaanbidders en watersporters. Of je nu je tijd doorbrengt aan de Adriatische kust, rondom de straat van Otranto, of aan de uitgestrekte stranden aan de Ionische zee, een schitterende plek is nooit ver. Dit alles met het beste klimaat van Europa.

De geschiedenis van Puglia is onnadrukkelijk verbonden die van de landen rondom de middellandse zee en de indringers die van ver kwamen: de oude Grieken, de Romeinen, de Byzantijnen, de Noormannen, Keizer Frederik II,  en de Spaanse Bourbons. Allen hebben hun sporen achtergelaten op een tastbare wijze.

De belangrijkste steden zijn Foggia, de regiohoofdstad Bari, de levendige havenstad Brindisi, Taranto en wonderschoon Lecce. Elke stad heeft haar eigen barokke of middeleeuwse centrum met een oneindigheid aan bezienswaardigheden. Daarnaast zijn er in Puglia nog vele unieke dorpen en kleinere steden, zoals het witte Ostuni, de vestingsteden Otranto en Gallipoli en op het zuidelijkste punt Santa Maria de Leuca. Alberobello, Locorotondo, Cisternino en Martina Franca staan bekend om hun betoverende centra en natuurlijk hun Trulli, de traditionele ronde huisjes van steen met hun conische dak. Het centrum van Alberobello staat wereld erfgoedlijst van UNESCO, dankzij de grote hoeveelheid van deze onderscheidende huisjes. Zoveel te ontdekken, zoveel schoonheid te aanschouwen en zoveel te beleven! Kom naar Puglia en ontdek het zelf….

Lees hier in de Telegraaf over Puglia, het nieuwe Toscane!

Puglia heeft een heerlijk Mediterraans klimaat wat het een geweldige vakantiebestemming maakt voor het overgrote deel van het jaar.

De lente komt vroeg en is over het algemeen warm en zonnig, met temperaturen boven de 20 graden vanaf half april.

De zomer is lang, warm en droog en duurt van eind mei tot het einde van september. In juli en augustus ligt de temperatuur overdag rond de 30°C, met af en toe een warmere week. De water temperatuur rond Puglia’s hagelwitte stranden ligt in deze periode rond de 25 °C.

De herfst begint eind oktober begin november en blijft vrij warm, waarbj de temperaturen vanaf december pas echt onder de 20°C komt.

De winter kan regenachtig zijn maar zijn over het algemeen mild met een gemiddelde temperatuur rond de 12-15 °C.